PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Свръхсетивни възприятия

Телепатия

Телепатията е начин за предаване на информация между хората, без участието на петте сетива (чуване, виждане, помирисване, чувстване и вкус) или известни физически взаимодействия. От древногръцки думате се превежда, като „теле” –далече и „патос” – насочване. Когато става въпрос за четене на мислите на хората, говорим за четене на мисли или умствена телепатия. Парапсихологията се занимава с изследването на телепатията.

Доказателства за телепатия

Често се казва, че няма научни доказателства за телепатия, но телепатията е едно от най-добре документираните явления в областта на крайната наука.

Институтът за „Крайните области на психологията” е провел експеримент свързан с телепатия. Изпращач и получател са били поставени в отделни стаи. Единия от участниците в експеримента наблюдава видео, докато за друг видеото е заглушено с шум и червена светлина. Получателят трябва да свърже своите видения с един от 4 клипа. В това изследване са взели участие 80 студенти. Вероятността за случайни съвпадения е 25% и всеки резултат над 30% може да се разглежда като доказателство. Резултатът от експеримента бил 32,5%.

Резултатът веднага е обявен от научните среди, като отклонение или неизвестна грешка в експеримента. Възможността, че налице има доказателства за телепатия изобщо не се взима под внимание. Доказателствата са били на лице, но са отхвърлени. Скептиците твърдели, че участниците в експеримента не са знаели един за друг и не може да има съзнателно изпращане или приемане на информация. Въпреки това тенденцията в резултатите е видна.

Ние също тествахме явлението телепатия. За тази цел взехме 3 символа – триъгълник, кръг и кръст. Изпращачът трябва да мисли за един от символите, а получателят да определи кой е символа. Нормалното разпределение тук е 33% за всяка от фигурите. През първата седмица, резултатите наистина бяха около 30-35%, през втората седмица процента започна да се покачва, за да стигне 60% през 3-та седмица. Това показва едно много важно следствие – телепатията може да се научи!

Добре документирана е и телепатията между хора и животни. Такива например са при кучетата, които усещат, когато стопанина им се прибира вкъщи.

Теория – морфологични полета

Все още не е ясно как работи телепатията. Мнозина вярват, че ефекта от морфологичните полета може да я обясни. Британският биолог Рупърт Шелдрейк развива тази теория. Според него живите същества и неживата материя могат да имат достъп до всякакъв предишен опит и информация.

Възможности и ограничения

Телепатията бива два вида:

  • Емоционална телепатия – при която се предават емоции и чувства.
  • Психична телепатия – при която се предава ясна информация.

Може да комуникирате с други същества, но ясен разговор, като при лична среща е невъзможен.

Умствено слабите лица могат да бъдат повлияни по телепатичен начин. Ако тренирате редовно ще бъдете в състояние да изпращате съобщения, образи и чувства на някои хора.

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 14 оценки

Отзиви

Име
Вие се претиснихте от предходния ми коментар ли? АКО Е ТАКА 'ВИЕ СТЕ ПОДСТРЕКАТЕЛИ В ДЪРЖАВАТА НИ ДА ИМА ПОДЛОСТ И ПРЕСТЪПНОСТ!
Име
Да това е паранормални явление !Но дава ме ли си сметка какви са ползите и вредите от ''телепатия''!Достигаме ли до извода че ''телепатия'' е вредна и може да доведе до отрицателни емоции към други хора и дори може да се стигне до необратими последствия дори и смърт! Телепатията не води до забавление защото хората са злонамерени и емоционални когато се почувстват малко по даровити от околните! И не се ли стига и до душевна извратеност злоупотребявайки с телепатия?Ако някъде търсим емоция и забавление то не трябва да бъде по телепатична път!Моля за разбиране!?!
Юли
Редовно го практикувам свързвам се и зная как реагира,как се чуства усещам настроенията му .Дори получавам отг.от него .Който иска да вярва
Божествена телепатия казвам че има много е могъща и постояна без прекъсване .
Даш
тъй ли
Виж още отзиви
Коментирай
loading...