Здраве и красота

Начинът на хранене разболява или лекува

21.07.2009г. / 17 25ч.
Аз жената
Начинът на хранене разболява или лекува

Диетологът д-р Анелия Кадийска е посветила живота си на науката и здравето на хората. Преподавател в медицински колеж в София, главен асистент в катедра по Хигиена към Съюз на научните медицински дружества, разработва индивидуални програми за редуциране на наднормено тегло и широк кръг заболявания, в кабинет „Био Дар” София, на бул. „Сливница” 174.

Д-р Кадийска, Вие сте автор на 57 научни статии и доклади, публикувани в български и чуждестранни научни списания по проблемите на храненето. Как помагате на своите пациенти?
В качеството си на лекар-диетолог, помагам при проблеми с метаболизма. Обмяната на веществата в организма и правилният подход помагат да се редуцира трайно наднорменото тегло и затлъстяването. Въведох специална Диетологична диагностика, използвам и уреда Боди аналайзер, за изследване бодимас индекса, костната плътност и риска от съдов инцидент. Без глад и лишения със специални билкови продукти и диференцирани към всеки програми, без лишения от храна, за 21 дена се стопяват по естествен начин 7-10 кг. При затлъстяване програмата се прилага три месеца, като се редуцират трайно 20-30 и повече излишни килограми. По този начин се лекува успешно висок холестерол, хипертония, диабет втори тип, алкохолизъм...

Казахте „алкохолизъм”. Как успешно се лекува този проблем?
Алкохолизмът е заболяване, свързано с обменните процеси. Проявата на заболяването в повечето случаи е в резултат на фамилна обремененост. Това е по същество наследствена интоксикация. Лечението при нас е успешно, защото знаем причината, прилагаме индивидуален подход към всеки отделен случай. Лечението трае от 3 до 6 месеца, при някой случаи и до 9 месеца. Но алкохолизмът е лечим! Успешно се помага на заболелите от алкохолизъм и във филиала ни във Варна с водещ лекар Д-р Николина Дянкова и рекриолог Петя Дочева.

Как помагате при хипертония и висок холестерол, свързани с теглото?
Ще кажа нещо много важно – свързано е с нередовна дефекация. Запек е, когато само веднъж на ден има дефекация. Това хората не го знаят. С нашите програми лесно се лекуват, а те са свързани с кръвното налягане, холестерола и много други здравословни проблеми, които при нас се лекуват успешно.

Бихте ли описали накратко представените от Вас програми?
Задавате ми много важен въпрос. В кабинет „Био Дар” вече има разработени ръководства с програми за лечение чрез правилен начин на хранене. Също книгата-методика „Алкохолизмът – шанс за спасение”. Сега изготвям специална схема за хранене и здраве, в зависимост от кръвната група. Екипът ни подготвя ново ръководство, в което нагледно и методично ще публикуваме предлаганите от нас програми, които дават възможност без операция да се стопят възли на щитовидната жлеза, миоми на матката, мини методики за широк кръг заболявания част от които са псориазисът, хипертония, остеопороза, артрози, алергия, астма и др. Защото трябва да се знае, че начинът на хранене разболява или лекува.

Д-р Кадийска, аргументирайте точно как се провежда лечението?
В нашия кабинет се прилага интегративен подход, който в последните години е известен като конвергиране на медицината в най-полезните й аспекти, наричана още интегративна медицина. Това означава, че ние препоръчваме най-полезните методи, които са без противопоказания и странични ефекти от конвенционалната и природната медицина. По този начин даваме гарантирани и трайни резултати не само за излекуване, но за пълно изцеление на човека. Разбира се, без никакъв риск за здравето, напротив, принципът „Не вреди” се покрива от нашата практика, и още един много важен – „Храната да е лекарство, а лекарството - храна”. Така връщаме към философията на основателя на медицината Хипократ най-ценните методи, вече осъвременени и адаптирани към хората на XXI век. Във филиала ни във Варна и медицински център „Био Дар” в София успешно се лекува този проблем.
Алкохолизмът е фамилно заболяване, което се предава в потомството през поколение, или се индуктира след стрес. Ние разрешаваме този проблем, като помагаме да се игнорира без стрес абстиненцията. За целта предлагаме специален билков продукт, който замества алкохола, той не позволява да се изпадне в абстиненция. Чрез индивидуалната програма, изготвяна за всеки, се приемат необходимите билкови продукти и билкови смеси, които помагат да се детоксикира черният дроб, бъбреците и кръвта и успешно и трайно разрешаваме проблема с алкохолната зависимост. Забележете – без антидепресанти и транквиланти, които в повечето случаи увреждат черния дроб. А това заболяване – алкохолизъм, започва именно от увреден черен дроб и ако се задълбочи, човекът заболява от стеатоза, след това от цироза, а цирозата е вече последен стадий на нелечимо заболяване.

А без знанието на болния какво може да се направи?
Относно дали може без знанието на болния от алкохолизъм да помогнем. Можем в началото, когато той още не осъзнава, че това е проблем. При нас идват неговите близки, споделят какъв е проблемът, вземат продуктите от комплекта, въвеждат тези билкови комбинации от специалния продукт, който игнорира абстиненцията и другите необходими точно за конкретния случай в храната, в питиетата. Така до седмица успяваме да помогнем, човекът да започне начално прочистване на организма, черният дроб се поизчиства от токсини, започва проясняване на съзнанието и тогава му се дава в ръцете ръководството, по което стъпка по стъпка той бива излекуван. Разбира се, с активната помощ и съдействие на близките му. Те трябва да помагат активно в началото.
 
Свързано ли е с психически отклонения това заболяване?
Прилагаме успешно при определени случаи и психоанализа, от която резултатите са възхитителни. Така успяваме да мотивираме човека, от една страна, от друга, да му помогнем да разреши заедно със здравословния си проблем и битови, сантиментални или емоционални проблеми, които го карат да посяга към чашката. При нас лечението на алкохолизъм е успешно и когато се спазва програмата, резултатите са гарантирани. Лечението трае от 3 до 6 месеца основно, разбира се, всичко е индивидуално за всеки, имаме случаи и за 9 месеца да се излекува. Важното е да бъде изцерен. След 21-ия ден обикновено, след като се направи тридневното прочистване, човек е в начална ремисия. Но трябва да се продължи. След третия месец е в трайна ремисия. След шестия обикновено идва излекуването. Когато се започне мотивирано, със съдействието на пациента прилагане на програмата, само за седмица-две той спира да пие алкохол. Преминава на билковите продукти и билковия екстракт, който игнорира абстиненцията и замества напълно изпивания дотогава алкохол. След това лечението се води под контрола на компетентни лекари от нашия кабинет, а във Варна помагат специалистите от филиала ни – рекреационен център „Био Дар”. Така не се налага всички хора от страната да пътуват до София.

Повече информация и записвания на:
02/983 21 50, 980 56 92, 0898/774 788.
www.kabinet.biodarmedo.com

* * *

Асен Стоянов: Нелечими досега заболявания вече се лекуват с интегративни методи
Курсът по лечебна релаксация помага на страдащите
Мумио “Тян Шан” и “Тибетски еликсир” лекуват алкохолизъм
Най-добрият лекар се познава по резултатите!
Отслабване без диети и глад!
Алкохолизмът е заболяване, а не прищявка
Жаждата за живот ми показа верния път
Лечение на миома без операция
Системата "Самолечител" ме спаси
Трайно природолечебно отслабване и лечение на алкохолизъм

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
miroslava ( преди 11 години )
здравейте, статията е чудесна и надявам се полезна на много хора.искам да попитам какво ще ми предоръчате като диета при отстранена жлъчка от 2004г и от тогава до сега съм напълняла с 30кг. моята дъжеричка, която сега е на осем години вършеше нормално за възрастта си дете, но след шестата си година напълня изведнъж, след като пи имуностимулатори, защото боледуваше често.предварително благодаря за отговора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Био Дар ( преди 11 години )
За да ви отговорим на поставените от вас въпроси ще се наложи да се свържете с нашите консултанти, от тях ще получите и цялата информация, от която се нуждаете. Можете да се обадите на следните телефони: гр. София -02/983 21 50,0898/774 788. Телефоните ни не са импулсни, така че звънете спокойно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
пенка ( преди 11 години )
има ли диета или спец;иаално хранене при АЛОПЕЦИЯ АРЕАТА
отговор Сигнализирай за неуместен коментар