Аура, Блог, Духовни учения, Езотерика

Цветовете на аурата и тяхното значение

Цветовете на аурата. Знаете ли какво е тяхното значение?

Думата „аура“ произлиза от латински и в буквален превод означава „дъх“. Аурата се излъчва от всички живи същества и минералите. Тя е енергия със специална вибрация. Аурата може да се фотографира, чрез т.наречената Кирлианова фотография. Различават се два вида аура: телесна, която е плътно до тялото и душевна аура, която може да достигне до 30 см. около него. Душевната аура може да приема всевъзможни цветове. Аурата е уникална за всеки един човек.

Цветът на аурата може да разкрие информация за човешките желания, мисли, чувства, мечти, за същността. Подобно на сложната човешка същност и цвета на аурата рядко е точен. Въпреки, че аурата рядко има само един цвят и по-скоро наподобява на небесна дъга, обикновено тя има цветови акцент. Възможно е с времето или вследствие на емоции тя да се променя. Цветът на аурата показва духовното развитие на личността. Нейният цвят може да се види от определени, специално надарени хора, които са посветени на лечебното изкуство или човешкото познание.

Основните цветове на аурата са седем – червен, оранжев, жълт, зелен, син, индиго, виолетов, както и множество „междинни“, най-често сред тях са: тъмно-червен, лавандулов, зелено-жълт, кафяв, сребърен, златен, тъмно жълто, оранжево-червено и т.н.  – няма лош и добър цвят.

Възможно е на отделни области при един и същи човек да преобладава един или друг цвят.

Жълто

Жълтият цвят има специфична връзка с далака като източник на енергия за човека. Известен е още като „чи“.

Ярко жълто – притежателите на ярко жълта аура са духовно вдъхновени или са в процес на духовно пробуждане. Характерно за тези хора е, че имат игрив дух и имат склонност да действат съобразно своите мисли.

Тъмно жълт с нюанси на кафяво – много е вероятно тази аура да е на студент или ученик. Характерно за носителите на този цвят е, че се чувстват притиснати да постигнат целите си. Тези хора се стремят на всяка цена да постигнат високи оценки или високи цели. Мнозина от носителите на този цвят сякаш са загубили любовта на живота си и са пренесли този негативизъм на кариерното или образователно поле. Често виждат живота си скучен и изморителен.

Лимонено жълто – цветът символизира страх от загуба. Това може да е страх от загуба на работа, развод, промяна на начина на живот, загуба на здраве, страх от загуба на контрол над съдбата. Най-вероятно това е временно явление и трябва да бъде такова. Дългото излагане на негативни емоции не решава проблемите.

Бледо жълто – носителите на този цвят аура наскоро са открили скрити психически или духовни способности. В емоционално и ментално отношение при тези хора се усеща трепетно чувство на вълнение и надежда за бъдещето.

Оранжево

Оранжевият цвят се свързва с репродуктивните органи и на начина, по който човек реагира на тази област от тялото.

Ярко оранжево – Този нюанс показва добро здраве, жизненост и пълноценен живот. Твърде изразено ярко оранжево може да е сигнал, че човек се опитва да преодолее някакво пристрастяване или силно, но нереалистично желание.

Оранжево – червено – Притежателите на този цвят владеят голяма лична сила. Те вдъхват доверие и респект у другите.

Оранжево – жълто – Този цвят на аурата показва, че нейният притежател има научен ум и че е склонен да бъде леко перфекционист. Тези хора обичат да работят задълбочено и да отделят време за предизвикателни проекти.

Червен

Червеното е един от най-силните цветове, открити в една аура. Цветът може да бъде с положителен или отрицателен елемент. Червеното е цвета на кръвта. Това е вибрация на действие. Символизира отблъскване и привличане.

Тъмно червено – Хората с този цвят на аурата са самодостатъчни. Способни са да оцелеят във всяко обстоятелство. Имат силна връзка с природата и земята.

Ярко червено – силна, страстна, сексуална и изпълнена с енергия личност.

Димно червено – Това представлява негативна енергия, подсказваща за дълбок, силен гняв.

Розово – Розовият цвят на аурата показва, че нейният притежател е нежен, любящ човек. Аура с акцент розово показва също, че човек се е влюбил наскоро.  Психически надарените хора също имат розови аури.

Тъмно розово – Този цвят показва, измамник, склонност към мошеничество и незрял човек.

Син

Синият цвят се свързва с гърлото и по-специално с щитовидната жлеза. Притежателите на изразено синьо в аурата са интуитивни и обичат да помагат на хората. Тези хора умеят да остават спокойно по време на криза. Хората често ги търсят за помощ.

Кралско синьо – Цветът показва силно развити духовни, интуитивни или ясновидски способности. Хората с изразен кралско-син цвят в аурата си имат много щедър и даващ дух. Тези хора винаги са отворени за нови възможности.

Тъмно синьо, дори облачно – Притежателите на този нюанс често нямат доверие в бъдещето и изпитват страх да се изправят пред истината. Изпитват силно желание да поемат всичко под контрол.

Светло син цвят на аурата притежават честни и ведри хора. Личности, които имат изключителни комуникационни способности.

Зелен

Зеленото е цветът на сърцето и на природата. Зеленият цвят най-често се открива в аурата на лечители, учители и хора, които работят за доброто на обществото.

Горско Зелено – цветът на естествените лечители.

Жълто-зелен – тези хора умеят да общуват с всички и на всякакви теми. Цветът е характерен за актьори, писатели, музиканти или изкусни продавачи.

Тъмно или облачно зелено – Аура с акцент тъмно зелено показва, че притежателят й е много ревнив човек или пълен с негодувание. Тези хора често отказват да поемат отговорност за собствените си действия.

Тюркоазено – Цветът показва мощни лечителски способности.  Тези хора имат таланта да помагат на другите да открият своите вътрешни истини. Много лекари, лечители и съветница имат тюркоазена аура.

Лилави нюанси

Лилавото е свързано с хипофизата, епифизната жлеза и нервната система.

Виолетово – Притежателите на виолетова аура са мечтатели. Извисен романтик, който се стреми да промени света с духовна любов.

Индигово – Хора, които имат допир с други светове, мъдри търсачи на просветлението и духовността.

Сребърно и Златно

Сребърните и златни и аури са много положителни и се считат за силни духовни вибрации.

Сребърно – Това е цветът на изобилието. Ако аурата е лъскава и светла, показва, че притежателят й има голямо физическо и духовно богатство.

Златно – Хората със златна аура са покровителствани и защитавани от ангели и други божествени същества.

Черно

Черната аура е показател, че притежателят й държи негативни чувства. Обикновено тя показва нежелание и непримирим дух. Този цвят също може да се посочи, че човекът страда от тежка болест.

Други тъмни цветове

Тъмните цветове на аурата могат да бъдат показатели за блокирани енергийни центрове в тялото.

Сиво – Този цвят показва, блокирани енергийни полета, както и на хора, който не се доверяват на никого или нищо.

Тъмно кафяв – Показва страх от отпускане. Също така, че притежателят й се държи за личната си власт и не желае да споделя с другите.

Бял

Белият цвят обикновено показва новост и чистота. Тя може да се намери при много духовни хора, които са на път да преодолеят физическото и се готвят да се издигнат в духовността. Религиозната история твърди, че бели аури са наблюдавани при ангелските същества.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.