Фън шуй

Как да разберете цвета на аурата си?

Как да разберете цвета на аурата си?

присъединете се към дискусията

 
Съдържанието
  1. Какво е това?
  2. Методи за определяне
  3. градация ценности
  4. Какво определя цвета на аурата?
  5. Как да го промените?

В ограниченото разбиране аурата е мистична субстанция, съществуването на която за един обикновен човек е много съмнително. Всъщност, в ежедневието на улицата, у дома и на работа, не сме заобиколени от хора с цветно сияние около телата им.

Но не е ли реалистично да се види собствената и чуждата аура и какви са нейните специфични цветове и нюанси? В тази статия ще разгледаме как да знаем цвета на вашата аура, както и интерпретацията на видимите в нея цветове.

Какво е това?

Около всеки човек има неговото енергийно поле. Състои се от няколко цветни светлинни слоя. Тази черупка, невидима за повечето обикновени хора, е самата аура.

Енергийното поле променя нюансите си с течение на времето. Промените в цветовете на аурата зависят от много фактори: физическото здраве и духовния свят на човека, емоционалното състояние, средата и условията на живот. В същото време, в самия център на всяко енергийно поле има един основен цвят, който човек е имал от раждането си. Този нюанс е постоянен и решаващ, той говори за характера и общия мироглед на индивида.

Цветната обвивка се простира отвъд физическото тяло с около 15-20 cm. Но колкото повече човек се развива духовно, толкова по-ярка и по-обширна е аурата. Просветените монаси, йоги и други хора, които усъвършенстват своя духовен свят, живеещи в хармония със себе си, могат да имат енергийно поле 1,5-2 метра от тялото. В същото време аурата на такива хора е много ярка. По време на тежки заболявания, аурите се избледняват. Също така светлината постепенно намалява преди смъртта. В момента на смъртта жизнената енергия напуска тялото и аурата на починалия избледнява.

Смята се, че концепцията за аура е характерна само за източните религии и ученията на йогите. В християнството обаче могат да се видят светци, изобразени с лек, обикновено жълтеникав или златен, наносен на главите си. Свети и велики мъченици, без съмнение, са онези хора, които са достигнали максималния подход към Твореца и които имат голяма духовна енергия.

И въпреки че в Православието и християнството няма концепция за аура, нимбус, според много учени и изследователи, няма нищо друго освен огромно количество енергия, видимо дори с просто око.

Методи за определяне

Мнозина поставят под въпрос съществуването на енергиен пакет. Все пак малко хора могат да го видят от другите. Възможността за разпознаване на енергийния блясък в себе си и в други хора обаче е напълно възможна.

Има хора, чийто дар на виждане на енергийни полета се отваря спонтанно. Други трябва да се научат да виждат светли черупки.

Въпреки това, няма визуален метод за определяне на цвета на вашето биополе. Това е най-простото и с негова помощ можете да научите само един, основният цвят. Това е това, което не се променя в хода на живота и е вградено в човека от раждането.

В основата на този метод е математическото изчисление, базирано на датата на раждане. Напишете с цифри пълната дата на раждане, например, 21.02.1972 г. Сега добавете всички числа заедно: 2 + 1 + 0 + 2 + 1 + 9 + 7 + 2. В нашия случай, който взехме като пример, общият брой е 24. Трябва да получите и двуцифрено число. Сега трябва да добавите цифрите на получената сума: 2 + 4 = 6.

Така че, последното число е 6. За него ще определим основната сянка на биополето.Ако след първото добавяне на номерата на датата на раждане се оказа, че са 11 или 22, тогава тези стойности трябва да останат такива, каквито са. Числото 11 съответства на сребърния цвят, а 22 - на златния. Във всички останали случаи се добавят цифрите от двуцифреното число.

Сега намерете цвета на аурата си според получения код:

  • 1 - червено;
  • 2 - жълто;
  • 3 - оранжево;
  • 4 - зелено;
  • 5 - синьо;
  • 6 - синьо;
  • 7 - лилаво;
  • 8 - розово;
  • 9 - бронз;
  • 11 - сребро;
  • 22 е златна.

Предимството на описания по-горе метод за определяне на цвета на аурата от датата на раждане на човек е неговата простота и достъпност. Всеки може да го използва, без да е необходимо обучение.

Въпреки това, както вече споменахме, тя дава представа само за един цвят, който е основен и непроменен.

Астролозите са разработили собствена класификация на основните нюанси на аурата според знака на зодиака:

  • Овен, Скорпион - червен;
  • Телец - зелен;
  • Близнаци - жълти;
  • Рак - розов;
  • Лъв, Стрелец - оранжев;
  • Дева - синя;
  • Везни, Водолей - зелени;
  • Риба - пурпурна.

За да видите целия спектър на блясъка, трябва да използвате визуални методи. За това ще трябва да практикувате малко, тъй като при един обикновен човек способността да се разпознават нюансите на биополето често е недостатъчно развита.

Препоръчително е да започнете с оглед на вашето биополе. Така че няма да сте ограничени във времето и ще можете да създадете най-подходящите условия за това на началните етапи.

Първи метод

Първият метод има за цел да събуди интуитивната визуализация. За начинаещи е най-добре да започнете с него. За да го приложи, е важно да се осигурят три условия: здрач или пълен мрак в стаята, спокойно емоционално състояние, тишина и липса на разсейващи стимули.

Така че, изберете време и място, където никой няма да ви безпокои. Важно е да се чувствате добре и спокойно, иначе лошите мисли и негативните чувства ще ви безпокоят много. Най-добре е да си купите дом в отделна стая. Затворете прозорците плътно или изчакайте, докато навън стане тъмно и почти няма светлина, която да влезе в стаята. Отпуснете се удобно на стол или на стол, отпуснете се. Започнете да гледате за някоя от ръцете си. Не напрягайте зрението си, просто спокойно съзерцавайте четката.

Понякога плавно променяте ъгъла, обръщате се назад или леко се приближава към ръката. Можете също така да се облягате леко към страните, така че ъгълът на виждане да е различен. Периодично можете да отклоните главата и да погледнете четката със странично зрение. След известно време ще можете да разпознаете слаба мъглива среда около пръстите си. Ако погледнете този момент, от друга страна, който не сте виждали преди, ще видите същата картина. Не се притеснявайте, това означава, че сте успели да се концентрирате и сте направили първата стъпка към способността да виждате аурата.

Практикувайте това упражнение постоянно, спазвайки условията на мир и спокойствие. Скоро вместо едва забележима мъглявина ще видите други нюанси. След овладяването на този метод може да се направи опит да се различи биополето на цялото тяло.

Втори метод

За да видите спектъра на вашето енергийно поле, Можете да използвате голямо огледало в цял ръст. Ще ви е необходим и бял фон, например лист, опънат зад вас. също Важно е да бъдете спокойни и да не се разсейвате от външни мисли.

Нека стаята е леко приглушена светлина. Това значително ще улесни задачата ви за първи път, докато само ще се научите да гледате аурата.

Затова застанете пред огледалото и погледнете отражението си. Както и при предишното упражнение, не е необходимо да се напрягате в очите си. Спокойно съзерцавайте тялото си на бял фон. Можете да се поклащате малко от страна на страна на бавно темпо, докато дишането трябва да бъде спокойно и ритмично.

След известно време ще можете да разпознаете слабите контури, които обграждат тялото ви на бял фон.Когато разклащате торса, те ще се движат заедно с него. Това означава, че сте на правилния път и сте успели да запазите ума си в правилната точка. Запазете спокойствие в продължение на известно време, ако не сте уморени.

Най-вероятно светлината ще стане по-обемна и различна, а няколко оттенъка ще станат забележими в нея.

Общи съвети за тези, които искат да се научат да виждат собствената си и чужда аура.

  • Винаги започвайте упражнението в спокойно емоционално състояние.
  • В първите етапи е много важно да се осигурят подходящи външни условия: тишина, самота, тъмна светлина или здрач. Успокоява много добре и помага да се концентрира слабата светлина с 1-2 свещи. С течение на времето, след като се научихте да контролирате своето внимание и съзнание, ще можете да се справите без него, но в самото начало на практиката външната ситуация ще ви помогне.
  • Ако носите очила или лещи, отстранете ги преди тренировка. Зрителната острота не играе особена роля при гледането на аурата.
  • Някои хора, виждайки първите резултати от упражнението, могат да бъдат изплашени или да се насладят на успеха. За да не губите концентрация и да продължавате напред, опитайте се да се пазите от емоциите. Не приемайте съзерцанието на енергийната обвивка като нещо свръхестествено и мистично. Това е напълно естествена способност, притежавана от всеки индивид. Тя ни е дадена от раждането, но повечето хора дразнят в самия рудимент. Упражнението само помага да се тренира и да се научи как да се използва, как редовните упражнения натоварват мускулите и укрепват тялото.
  • Практикувайте редовно. Бъдете готови за факта, че за да видите биополето няма да е първият път.

градация ценности

След това ще бъде дадена интерпретация на основните цветове на аурата. Отнася се до тези постоянни нюанси, които формират неговата основа. С преминаването на живота тази база на практика не се променя, тъй като съдържа „семето” на човека при раждането: неговия характер и потенциал.

  • Red. Характеризира се от тези, които имат много жив и добродушен характер. Почти винаги такъв човек активно изразява лидерски качества. Той се разбира добре с другите, има широк кръг от комуникации. Също така, хората с червен център на биополето са много устойчиви в целите си. За тях е важно тяхното основно занимание да им хареса. Затова те избират професия със сърцето си, а не въз основа на желание за печалба.
  • Жълт. Казва, че пред вас е креативна и интелигентна личност. Такива хора са отворени и склонни да общуват. Те положиха желание за творческа дейност и подобряване на света. Хората с жълта аура имат много положителен ефект върху другите и могат да променят умовете на другите хора към по-добро. Много е важно представителите на биополето на този цвят да реализират творческите си способности. В противен случай те са принудени да живеят в тежка дисхармония със себе си.
  • Orange. Този цвят е присъщ на много добродушни и приятелски настроени хора. Те са изключително важни в доверието с приятели и други, те търсят разбиране и помощ. Също така е важно за тях да облагодетелстват другите, затова често свързват живота си с благотворителност или социални професии: лекар, учител, спасител, медицинска сестра и др.
  • зелен, Този цвят и неговите нюанси символизират всичко естествено, както и желанието за живот. Човек със зелена аура е много сантиментален, отворен и доверчив. Той едва ли търпи несправедливост и искрено се стреми да поправи всички лоши неща около него. За съжаление, тези качества често се ползват от другите, което лесно го прави жертва на измама, измама и различни измами. Социалният кръг на тези хора е изключително тесен. Те се чувстват комфортно само заобиколени от най-близките, добре познати хора.
  • Blue. Тази аура е характерна за любознателните хора, пътниците.Те обичат да научават нови неща, да овладеят различни умения и професии, жадуват за нови интересни впечатления. Хората със синя аура имат много развита и оживена интелигентност, докато са спокойни и разумни. Безмилостното желание за нови може да доведе до изтощение на нервната система и стреса. Важно е, че наблизо има човек, който е в състояние да осигури на собствениците на синята аура спокойствие и спокойствие.
  • син, Човекът е фокусиран върху хуманизма. Той несъзнателно привлича онези, които са слаби и се нуждаят от защита. Често хората със синя аура са твърде взискателни към себе си, така че могат да бъдат много изчерпани физически и психически. Те също трябва да се борят с характерната им импулсивност, което не винаги има положителен ефект върху вземането на важни житейски решения.
  • Purple. Често собствениците на този цвят имат силно развити екстрасензорни способности. Те могат да бъдат вродени или изведнъж проявени в определен момент от живота. Хората с виолетова аура са затворени, не се стремят към активна комуникация. Често дори най-близките познават много малко за техния вътрешен свят.
  • Пинк. Това са доста трудолюбиви хора, често работохолици. Това обикновено се произнася материалисти. В тяхната среда те позволяват само "избраните" и за да постигнат тяхното местоположение е доста трудно. В същото време те реагират болезнено на всяка критика, която често им пречи да постигнат целта.
  • Бронз. Тя е присъща на много решителни хора. Те са склонни към саможертва, много упорити в защитата на своите възгледи и в постигането на целите. Също така тези хора са велики алтруисти и активно помагат на другите. Те се характеризират с оптимизъм и развита воля.
  • Silver. Собствениците на такава аура се различават по хуманистични наклонности. Те се характеризират със съчувствие и активно, развито въображение. Те са надарени с вродена интуиция и по време на живота винаги достигат високо ниво на духовно развитие. Тяхната честност, откритост и доброта към другите привличат другите. Собствениците на сребърно биополе често стават наставници и учители по йога и духовни практики.
  • злато, Такива хора са много целенасочени, духовно развити. Те проявяват лидерски качества в комбинация с хуманизма. По време на живота, те трябва ясно да видят целта пред тях и да отидат към нея, в противен случай жизнената енергия спира да ги храни и отслабва.

Какво определя цвета на аурата?

Нюансите на енергийната обвивка, с изключение на една константа, могат да варират. Обхватът на цветовете не се ограничава до основната гама, аурата може да съдържа разнообразие от цветни шумове: лилаво, бордо, индиго, кафяво, тюркоаз, аквамарин, люляк и много други. Всички промени в нюансите са пряко зависими от психологическото, духовното и физиологичното състояние на индивида.

Човек, който живее в хармония със себе си, не причинява зло и се грижи за тялото си, има много ярко биополе, многоцветни и преливащи се блясъци. Такава силна положителна аура също е много по-обширна. Ясновидците понякога наблюдават биополе, което се простира на 2 метра от физическата обвивка. Въпреки това не всеки е в състояние да постигне такава духовна и физиологична хармонизация и такива случаи често са изолирани.

Ако аурата е тъпа, слаба и има очевидно преобладаване на 2-3 нюанса в нея, това показва дехармонизация и сериозни смущения в индивида. Всъщност това е пристрастие към тази или онази енергия. От този дисбаланс трябва да се стремим да се отървем от.

Абсолютно всички преживявания, чувства, емоции, физически заболявания запечатват състоянието на аурата. Ето защо е важно да се засили и обогати с положителна енергия, за да има силен и твърд енергиен пашкул около тялото.

Как да го промените?

Тъй като цветът на енергийното поле пряко зависи от духовното и физическото състояние на човека, е възможно той да се промени чрез действие върху психичната и физиологичната сфера. Тази цел се преследва от източните учения и практики, а именно успокояване на ума и подобряване на тялото. Всеки може да приложи наличните упражнения, за да възстанови нарушения баланс на енергия и да обогати своята аура.

Също така е важно да се спазва физическата и моралната самодисциплина: да се отървете от лошите навици, да не се пренасищате с излишната храна, сследвайте мисли и емоции, избягвайки зли и негативни реакции към околната среда.

  • Правете йога поне 2 пъти седмично. Тази универсална практика тренира ума и тялото.
  • Пранаяма - много ефективни дихателни упражнения. Той помага да се концентрира и успокои ума. Той също има лечебен ефект.
  • Привикнете към вашата диета. Опитайте се да водите здравословен начин на живот с възможно, но редовно упражнение. Отбивайте се от нездравословна храна, не преяждайте.
  • Направете медитацията.
  • Не желайте злото на другите, опитайте се да помагате на другите, когато имате възможност.
  • За да пречистите биополето от отрицателна енергия, можете да приложите метода на визуализация на дишането. За да направите това, се оттегли в удобно за вас място, успокойте мислите си и се опитайте да не се разсейвате. Представете си, че с всеки дъх се влива поток от сребрист лечебен блясък. Той изпълва дробовете ви, се разпространява във всички части на тялото и изпълва външната ви обвивка.

И с издишване, тялото ви оставя сив или черен дим, който се носи от негативна енергия и болест.

Напишете коментар
Предоставена информация за справка. Не се лекувайте самостоятелно. За здраве, винаги се консултирайте със специалист.

мода

красота

отношения